Адвокаційна журналістика як один з методів розв'язання проблем ВПО

Автор(и)

  • А. С. Беженар ЧНУ імені Ю. Федьковича
  • Л.Є. Василик ЧНУ імені Ю. Федьковича

Ключові слова:

адвокаційна журналістика; права переселенців; громадський активізм

Анотація

У статті обґрунтовується роль адвокаційної журналістики як способу привернути увагу до прав внутрішньо перемішених осіб. Розглядається роль медійної адвокації у розв’язанні проблем ВПО.

Біографії авторів

А. С. Беженар , ЧНУ імені Ю. Федьковича

здобувачка

Л.Є. Василик , ЧНУ імені Ю. Федьковича

д. н. соц. ком., доцентка, завідувачка кафедри журналістики

Посилання

Виртосу І., Бацюкова С. Адвокаційна журналістика: світовий та українсь-кий досвід : посібник. Луганськ : Поступ, 2013. 72 с.

На Радіо Свобода стартує проєкт «Ти як?»: про українців, яких війна ви-гнала з дому. URL: https://www.radiosvoboda. org/a/news-project-ty-iak-ukrainabizhentsi/32278394. html?fbclid=IwAR1ZaFgWfStQVtKSCx_COR6YMUcf8RWZIKjFdGbGJcNPM9zj6PCOfus7ps (дата звернення 09.04.2023)

Твоє місто» - «Біль за білими дверима. Репортаж із модульного містечка для переселенців у Львові. URL: https://tvoemisto. tv/exclusive/bil_za_bilymy _dveryma_abo_chomu_zoya_ boitsya_gromu_131527.html (дата звернення 09.04.2023)

«Творчість важлива під час війни»: айтівець з Харкова про життя в Чернів-цях та музику у воєнний час URL: https:// shpalta.media/2022/12/08/kolis-znav-lishe-pro-cherniveckijuniversitet-a-teper-znayu-shho-chernivci-ce-klasni-lyudi-yakxarkivyanin-zhive-ta-dopomagaye-zsu-v-chernivcyax/ (дата звер-нення 09.04.2023)

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-08-22

Номер

Розділ

Секція 4. Українські біженці та ВПО у світових та українських медіа