Особливості мови ворожнечі російських політиків та пропагандистів за рік повномасштабного вторгнення

Автор(и)

  • В. В. Борищук Донецький національний університет імені Василя Стуса

Ключові слова:

мова ворожнечі; російські пропагандисти; телеграм-канали; лексичний аналіз; контекстний аналіз; пропаганда; Україна

Анотація

У дослідженні розглянуті особливості мови ворожнечі російських політиків та пропагандистів, яку вони використовували у своїх телеграм-каналах за рік повномасштабного вторгнення. Їх мова ворожнечі розглядається у двох блоках: 1) простий - за словами та словосполученнями (лексичний) та 2) складний - за класифікацією рівнів її проявів (контекстний).

Біографія автора

В. В. Борищук , Донецький національний університет імені Василя Стуса

здобувач

Посилання

Голуб О. П. Медіакомпас: путівник професійного журналіста. Практичний посібник. Інститут масової інформації. Київ: ТОВ «Софія-А», 2016. 184 с. URL: https://imi.org.ua/wpcontent/uploads/2017/06/Mediakompas.pdf (дата звернення: 01.04.2023).

Мова ворожнечі у ЗМІ: якою вона буває та до чого призводить (інфографіка). Інститут масової інформації : веб-сайт. URL: https://imi.org.ua/advices/mova-vorojnechi-u-zmi-yakoyu-vonabuvae-ta-do-chogo-prizvodit-infografika-i2374 (дата звернення: 01.04.2023).

How the Russian Media Spread False Claims About Ukrainian Nazis. The New York Times : веб-сайт. URL https://www.nytimes. com/interactive/2022/07/02/world/europe/ukraine-nazisrussia-media.html (дата звернення: 02.04.2023).

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-08-21

Номер

Розділ

Секція 3. Виявлення прокремлівської пропаганди та російські інформаційні атаки, мова ворожнечі